Rolex gennem tiden

Rolex armbåndsure - Datejust til Submariner

 

Navnet Rolex er defineret som et luksus-ur, der viser klasse, succes og perfektion for den mand eller kvinde, der bærer det.
Det er en besættelse blandt diverse personligheder at eje et kostbart ur, der supplerer deres faglige resultater.
De Rolex modeller, der har været mest populære igennem historien er:

Rolex Datejust: Da Datejust modellen blev introduceret var det med en coin-edge bezel, som senere blev erstattet af en ny riflet bezel sammen med en større krone.
I midten af 50'erne, da Rolex kom med Datejust modellen (model 6605) med cyklopen, eller "forstørrelsesglas boblen", der er placeret i glasset  over datoen.
I 1956 kom Rolex Datejust så i en model kaldet "Thunderbird" (model 1625). Dette ur bød blandt andet på en Turn-O-Graph guld Bezel.

Oprindeligt blev Rolex Datejust kun udbudt i 18kt guld, men efter at Rolex havde set hvor stor en stor succes uret blev, kom de også med en version i rustfrit stål, i hvidguld  og én model i platin, og blev oftest solgt i smykkeforretninger.
I 1962 kom to-tone Datejust modellen i omløb.
Også omkring dette tidspunkt, da Datejust´s blev udbudt med en mulighed for at opgradere remmen til uret med et jubilæums armbånd, et Oyster armbånd, eller en læderrem.
Derudover erstattede Rolex de oprindelige 4-cifrede referencenummer med en 5-cifret tal som referencenummer / varenummer.
Omkring dette tidspunkt, kom Rolex også med Oyster Date, som er meget lig den nuværende Datejust. Den eneste forskel er at den er 2 mm mindre.
På det tidspunkt tilbød Datejust de "mellemstore" modeller, som er 80% af størrelsen af det oprindelige.

Rolex Submariner: I 1953 undergik Rolex Submariner flere stringente forsøg: afprøvning af Submariners prototype på dybt vand i en dybde af 3.150 meter.
Uret modstod den hårdeste test, og har overlevet temperaturer under frysepunktet samt slitage af diverse tests.
Rolex lancerede Submariner (model 6204) på Basel messen i 1954, selv om det menes, at den faktisk blev frigivet i slutningen af 1953 og var baseret på Rolex Explorer.
Navnet "Submariner" blev ikke officielt patenteret før omkring 1960. Da det blev indført, var Rolex Submariner drevet af A296 værket, men blev derefter erstattet med 1030 værk og Mercedes dele, hvilket er mere aflangt end den moderne version.
I 1955 afløste model 6538 6204, og 6.205 af 6.536 hhv. Da Model 6536 blev til 6536 / 1, bød den på chonometer-version af den med 1030 værk.
New Submariner modellen bød på nyt ridsefrit safir krystal og en opgraderet dybdemåler op til 1.000 meter.