Et falsk Rolex ur ?

2009-09-10 14:29

Selv trænede urmagere kan have svært ved at se forskel på et ægte og et falsk Rolex. Danmarks største Rolex-forhandler skal skille uret ad, for at være helt sikker.

Frankenstein-ure. Det er den interne betegnelse hos professionelle urmagere for et ur, der består af både falske og ægte dele.

Den slags kopi-ure er nu så professionelt udført, at Skandinaviens største forhandler, Klarlund nu sender alle ure en tur omkring værkstedet, for at være helt sikker på, at uret er ægte.

- På det seneste har vi oplevet så professionelt udførte Rolex-kopier, at vi har indført en helt fast procedure. Det betyder, at hvis en kunde spørger til ægtheden af et Rolex, ja så skal uret en tur omkring værkstedet. Her bliver det skilt ad og alle hoveddele vurderet, siger adm. dir. Stig Andersen fra Klarlund. Først herefter kan der udstedes en såkaldt ægthedsgaranti.

Han forklarer, at de såkaldte Frankenstein-ure ofte har ægte kasse og skive, mens andre del af uret så er falske. Dermed er det meget svært for selv trænede urmager-øjne at se, om uret er falsk eller den ægte vare.

Men selv værkstedet kommer somme tider i tvivl, og så er der ingen vej uden om at urets sendes til Rolex hovedkvarter i Schweiz. Hvis man her konkluderer, at uret er falsk, vil det blive destrueret eller de falske dele vil få slebet det eftertragtede Rolex-mærke væk.

- Det har flere danskere oplevet og vi har løbende kunder, der først finder ud af, at deres dyrt indkøbt Rolex er falsk, når de sender det til regelmæssig service, siger Stig Andersen.

Artikel fra Business.dk